onsdag, maj 25, 2005

De avvisade egytierna

Ja, då var det dags igen. Topparna inom Rörelsen satte sig i ett "förhör" där de frågades om den människorättsvidriga avvisningen av två terrormisstänka blattar (ja, det är en passande term här, för det var antagligen så regeringen resonerade, det är ju knappast ett främmande tankesätt för dem). Rörelsens representanter ljög naturligtvis KU rakt upp i ansiktet, och sa att de inte visste någonting om det här.
HA! Vi säger så hörr'ni.
Ett sådant här beslut tas inte utan att regering vet om det. Det hade aldrig SÄPO-tjänstemännen vågat, för då vet de att de skulle åkt all världens väg när regeringen fick reda på det. Att Göran Persson dessutom skrivit under en lista på vilka utlänska säkerhettjänster man får sammarbeta med känns ju lyckat. Har vår kära statminister någonsin tänkt på att man kanske borde ta sådana beslut från fall till fall? Fast det är klart, kollektivitismen är alltid enkel början..
Det intressanta här är att vår korkade justieminister här talar om att Sverige inte får bli en fristad, samtidigt somde hyser just en sådan åt ledarna för separatiströrelsen GAM. Jävligt intressant resonemang där, Tompa. Kul parates är också det faktum att en av de misstänka friades av en egyptisk domstol, detta efter att han inte hade erkänt vad den Egyptiska regeringen ville under tortyr! Nej, du Thomas Bodström, det är då en jävla tur att vi inte uppehåller en fristad åt sådana hemska människor! Tänk om vi ändå skulle kunna samla alla dem i en by, och så kunde Gud göra ett nytt Gomorra, fast denna gång utrota människor endast för att de är oskyldiga! Bra tänkt! Underbar logik! En applåd åt vår fascistiske justieminister, och hans lika fascistiska f.d kollega Anna Lindh! Bra jobbat, verkligen. Nu vet alla egyptier som inte riktigt tycker att islamistisk diktatur är världens bästa statskick (a.k.a regimkritiker, sådana "försvinner" i Egypten om ni inte visste det) att någon svensk hjälp, de kan de minsann inte räkna med, för vi får "diplomatiska garantier" om att om vi ut(e)lämnar er åt Egypten, så kommer ni att få rättvisa rättegångar.
Vet ni förresten hur en diplomatisk garanti ser ut? Det är när det ena landet säger till det andra landet att "Nej då, vi lovar" samtidigt som de håller fingrarna i kors bakom ryggen. Ni känner kanske igen det från när ni var små och lovade mamma att inte äta de där nybakta kakorna innan middagen?
Där har vi förresten en utmärkt liknelse. Den socialdemokratiska regeringen lämnar ut människor till länder som regelbundet bryter mot varenda mänsklig rättighet som finns för en jävla kakgaranti!

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Välformulerat, aggressivt, och bra liknelser. Ett av de bättre inläggen jag läst om den här skandalen.

Det här är ju faktiskt grova kränkningar mot mänskliga rättigheter vi snakcar om, det mest oacceptalbla regeringen har gjort på länge. Det känns som att media är för snälla här. i det här fallet är det fullt befogat att bli riktigt jävla upprörd.
Bra skrivet

//Sturm

onsdag, maj 25, 2005 10:57:00 em  
Anonymous Anonym said...

Håller med Sturm. Riktigt oacceptalbelt av regeringen. Deras "meritlista" blir bara längre och längre...

torsdag, maj 26, 2005 10:30:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home

FREE hit counter and Internet traffic statistics from freestats.com