måndag, juli 11, 2005

10 år sedan Srebrenica

Idag är det 10 år sedan serbiska styrkor hänsynslöst slaktade 8000 män i den värsta massakern som Europa skådat sedan andra världskriget.
Detta ondskefulla dåd hände inför våra ögon, och det måste det internationella samfundet skämmas för

Orden är sanna, och sades av Storbrittaniens utrikesminister Jack Straw, och Leila Freivalds skrev ungefär samma sak i dagens GP.
Ungefär ett år tidigare i Rwanda mördades 1 000 000 människor, p.g.a deras etniska tillhörighet. Då sade man ungefär samma sak.

Men trots alla fina förbannade ord så finns det inte en enda jävla politiker med stake nog att göra någonting åt mördarna som dag efter dag fortsätter sina aktioner. Människor dör. Varje dag. Just nu pågår det ett folkmord i Darfur, men det vill inte lilla Freivaldstanten erkänna. FÖR ATT HON ÄR EN VIDRIG URSÄKT TILL MÄNNISKA!
Jag hoppas innerligt att västvärldens politiker får sina barn kallblodigt mördade av en amfetaminstinn barnsoldat i någon av de konflikter som pågår runt om i världen, för då kanske de äntligen agerar. För det behövs, och ni kan fråga runt i varenda konfliktdrabbat område i hela världen och jag lovar er:
Ingen kommer någonsin tala om för er att det blev bättre av att västvärldens politiker i efterhand dundrade "det får aldrig hända igen". De vill höra västvärldens politiker dundra "det måste sluta hända - nu!"

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Så vad har du för förslag som man kan göra? Lite menlöst att klaga på något bara för att du ska klaga.

söndag, juli 17, 2005 12:47:00 fm  
Blogger hrm said...

Intervenera.

måndag, juli 18, 2005 7:43:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home

FREE hit counter and Internet traffic statistics from freestats.com