fredag, juni 10, 2005

Rörelsen upprörda över liberalernas ursäkt

När 50 svenska liberaler ber Lettland om ursäkt för att Rörelsen agerar människovidrigt och nationalistiskt blir Rörelsen upprörd!
Usch, och fy, så här får man inte göra! Be om ursäkt för att utlänningar inte får jobba i Sverige utan att bli tvingade i konkurs av de allsmäktiga fackföreningarna. Arbetslivsminister Hans Karlsson kräver till och med att Fredrik Reifeldt och Maud Olofsson tar avstånd från artikeln och kallar den för förakt.
Nej du, Hans Karlsson. Det enda föraktet i den här affären är det Rörelsen visat den fria rörligheten och utlänska intressen. Laval hade kollektivavtal. De var inte underbetalda, och det är inte upp till dig att bestämma vad som är rätt eller fel. För du är inte, även om det verkar vara en vanlig tro inom Rörelsen, die übermensch. Att konsekvent sätta sig emot frihandel, och fri rörlighet är normen inom socialdemokratin och LO. Vi lär inte se ett avmonopoliserat Apotek förrän nästa gång det blir en borgelig regering, eftersom man i sitt ideologisk flum bara kommer ändra reglerna i det nuvarande monopolet (domen förklarade att monopolet regler var olagliga, inte monopolet självt).
Att agera på detta sätt drabbar i slutändan de som det sämst. Man hindrar effektivt de lettiska arbetarna från att någonsin nå upp till samma löner som de svenska, och därmed i längden också utflyttning av jobb, såvida man inte slänger fram en lag som förhindrar det också, vilket i sin tur skulle leda till att färre företag etableras. Att man dessutom hävdar att man är ett parti inom arbetarörelsen är ironiskt eftersom deras politik i längden kommer drabba arbetarna negativt. Maktfullkomligheten är den enda ideologi som Rörelsen ägnar sig åt just nu, och det märks definitivt på arbetslösheten. Siffror friseras och ljugs fram, sedan ljuger man att man friserar siffrorna. Om de som är införlivade i "arbetsmarknadsprogrammen" skulle få för sig att ifrågasätta huruvida att måla av frukter skall kunna ge dem jobb blir utsparkade och mister sin ersättning (Källa: Göteborgspostens pappersupplaga, men det var ett tag sen).

Maktfullkomlighet var det som sagt.
FREE hit counter and Internet traffic statistics from freestats.com