måndag, juni 06, 2005

Nationaldagen

Jaha.
Idag är det nationaldag. Då är det väl dags att dra iväg en massa svidande kritik mot varför vi firar den.
1. Vi firar nationalstatens födelsedag, vilket är fördjävligt. Nationalstaten kommer alltid per definition att stå ivägen för individens frihet, och man måste således kämpa för att den avskaffas om man tror på frihet. Nationalstaten skapar en "folkgemenskap" som endast finns p.g.a kollektiv dumhet. Folkgemenskapen i sig hindrar också den mänskliga friheten. Folkgemenskap föder folkfientligthet. Våldsamma prostester hörs från all möjliga håll när man nämner detta, men tänk på följande saker:
A) Ett lettiskt byggföretag tvingades i konkurs av Rörelsen, trots att de hade gällande, goda kollektivavtal, trots att de inte bröt mot några regler och trots att arbetarna inte var underbetalda. Det var ett direkt resultat av xenofobin som härkar inom Rörelsen.
B) Svenskar med utländska namn får inte jobb. Förutom som taxichaufförer då. Men har man en fil. mag. vill man inte köra elever till universitetet, man vill undervisa där.
C) Vi gnäller alltid på folk från andra nationer. Just nu är amerikanarna fetare och dummare än någonsin förut? Och Bush! Don't even let the tokdumma kollektivet get started! Han är tydligen värre än Pol Pot, Saddam och fluortanten tillsammans!

2. Vi firar att Gustav Wasa blir kung. Hallå, är det någon hemma eller!? Herr Wasa var ingen snäll farbror. Han slog ner frihetsrevolutioner, han bestämde över folks tro, han var en tyrann! Men nej, nej. Kollektivet läser selektivt Hermann Lindquist och lär sig om forna tiders stordåd. Idioter.

Example

Jag tackar Peter vs Dumheten för bilden.
FREE hit counter and Internet traffic statistics from freestats.com